Fitch знизило рейтинг Австрії

Рейтинги випусків незабезпечених облігацій україни в іноземній і національній валютах знижені до AA+ з AAA. Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні F1+, країнова стеля - на рівні AAA.

Експерти Fitch очікують, що борг Австрії в цьому році досягне 89% від ВВП, а не 75%, як передбачалося раніше. Негативний вплив на економіку Австрії надають заходів з порятунку банків, більш суворі правила Європейського союзу для державного бухгалтерського обліку, а також ослаблення економічного зростання, вважають в Fitch. Очікується, що у 2017 році заборгованість зменшиться лише до 86%.

"Протягом короткого проміжку часу динаміка боргу Австрії значно погіршилася, - пишуть аналітики Fitch на чолі з Энамом Ахмедом. - Останній перегляд коефіцієнта заборгованості в бік підвищення обумовлений впливом реструктуризації банків за рахунок держави. Після кризи 2008-09 рр. прогрес у реструктуризації середніх банків сильно сповільнився".

Починаючи з 2012 року, щорічне збільшення ВВП країни становить менше 1%, і Fitch істотно знизило прогноз на 2015 рік до 0,8% з очікуваних раніше 1,6%.

За матеріалами "Вести Экономика"

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь