Міліція силою розігнала мітинг під Нацбанком (відео)

"Тільки що під Нацбанком бійці Нацгвардії силою розігнали мирну акцію, є постраждалі", - написав у Facebook народний депутат Олег Ляшко.

У свою чергу, в ГУ МВС України в Києві заперечують застосування правоохоронцями фізичної сили до громадян, які проводили акцію протесту під Національним банком.

"Військовослужбовці Нацгвардії дозволили комунальникам відновити належний рівень благоустрою столиці. Міліція перевіряє, чи зверталися люди за медичною допомогою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, комунальники намагалися демонтувати намети, барикади і укріплення, встановлені на тротуарі, а учасники акції протесту їм заважали, з-за чого між жителями Києва, комунальниками і мітингувальниками сталися зіткнення.

В результаті подій, що відбулися міліція порушила кримінальну справу, також звільнено начальника Печерського райвідділу міліції Сергія Карпика, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Призначено розслідування події, результати будуть оприлюднені не пізніше 48 годин. З мітингувальниками під НБУ домовилися про надання всіх фото та відеоматеріалів з їх боку для матеріалів об'єктивного розслідування. За фактом зіткнення порушено кримінальну справу. За підсумками побіжного розгляду по гарячих слідах прийнято рішення - керівника Печерського райвідділу Києва звільнити з посади, його заступника з громадської безпеки (Віктор Гайченя) - відсторонити до висновків комісії з розслідування", - повідомив пан Аваков.

За його словами, вранці 27 лютого МВС звернеться до голови НБУ Гонтарєвої і міністрів економічного блоку уряду, щоб створити робочу групу і шукати рішення питання, проти якого виступали протестувальники.

За матеріалами РБК-Україна 




Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков приїхав вночі до мітингуючих

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь