Moody's і S&P знизили рейтинги російських банків

У прес-релізі американської компанії повідомляється про зниження рейтингів Альфа-банку, Агентства з іпотечного житлового кредитування (АІЖК), Внєшекономбанку (ВЕБ), ВТБ, Газпромбанку, Россельхозбанку та Сбербанку Росії.

Зокрема, довгострокові рейтинги депозитів Альфа-банку, Газпромбанку і Россельхозбанку в національній та іноземній валютах, а також їх рейтинги пріоритетного незабезпеченого боргу знижені з рівнів Ba1 до Ba2 з "негативним" прогнозом рейтингу.

Довгострокові рейтинги для ВЕБ і АІЖК, а також їх рейтинги пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань, знижені з позначки Baa3 до Ba1 з "негативним" прогнозом рейтингу.

Рейтинги фінансової стійкості (bank financial strength ratings, BFSR) Альфа-банку і Сбербанку знижені з рівня D до D-. Рейтинги BFSR ВТБ і Газпромбанку знижені з рівнів D - до E+.

За даними прес-релізу Standard & poor's, агентство змінило рейтингові оцінки у відношенні 20 російських банків.

Дії рейтингових агентств США відносно фінансового сектора Росії пролунали на тлі суперечливих коментарів з боку Міністерства фінансів РФ. У вівторок, 24 лютого, заступник міністра фінансів Сергій Сторчак зазначив, що Росії "немає потреби" далі підтримувати договірні відносини з міжнародними рейтинговими агентствами.

За матеріалами "Вести Экономика"

 

Теги #S&P

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь