Нафта дешевшає через зростання запасів у США, видобутку в Саудівській Аравії

Сьогодні вранці ф'ючерси на Brent подешевшали на $0,15 до $63,30 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,08 до $56,30. З початку квітня ціни зросли на 18 відсотків на фоні війни в Ємені. США в понеділок повідомили про відправлення в територіальні води Ємену авіаносця і ракетного крейсера.

Комерційні запаси нафти в США, на думку аналітиків, виросли минулого тижня 15-ю тиждень поспіль, на 2,4 мільйона барелів. Сенатор Ліза Мурковскі в понеділок пообіцяла цього року представити проект закону, що дозволяє американським виробникам експортувати нафту.

Саудівська Аравія, найбільший в світі експортер нафти, в квітні збереже видобуток в районі 10 мільйонів барелів на добу, повідомив міністр нафтової промисловості Алі аль-Наїмі. Раніше він говорив, що в березні Саудівська Аравія добувала рекордні 10,3 мільйона барелів нафти в добу.

"Якщо попит і поставки з країн поза ОПЕК у відповідь на зниження цін будуть такими ж, як в 1980-ті роки, дуже низький рівень вільних видобувних потужностей викликає ризик підвищення цін в не настільки віддаленому майбутньому", - написали у звіті аналітики PIRA Energy.

В цьому році вільні видобувні потужності ОПЕК можуть знизитися удвічі до 1,7 мільйона барелів на добу, що значно нижче 10 мільйонів барелів в 1980-е роки, коли Саудівська Аравія, так само як зараз, краще зберегти частку ринку, а не сприяти зростанню цін.

За матеріалами Reuters

 

Теги #Brent #WTI #счет

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь