S&P: ЄС впорається з виходом Греції з єврозони

"Навіть якщо доведеться списати всі гроші, надані у позику Греції, це не матиме жодних негативних наслідків для фінансової репутації кредиторів", - заявив він в інтерв'ю газеті Börsen-Zeitung, опублікованому у середу, 11 лютого.

Як пояснив пан Кремер, "всупереч громадській думці, сума наданих Греції гарантій не так вже й велика порівняно з економічною міццю країн-кредиторів". Він вказав, що, наприклад, Німеччина, була змушена інвестувати в порятунок німецьких банків набагато більше грошей, ніж ті збитки, які виникли б у разі повної втрати коштів, належних за грецьким кредитами.

Головний аналітик S&P вважає несерйозними загрози уряду в Афінах з приводу того, що єврозона розсиплеться як картковий будиночок, якщо Греція покине її. Він наголосив, що небезпека розповзання кризи не так вже велика, оскільки "Греція дуже слабка економічно та інтегрована в єврозону навіть менше, ніж можна було б укласти з економічної статистики".

Моріц Кремер, проте, попередив, що для самої Греції вихід з єврозони матиме катастрофічні наслідки.

"Населенню Греції, можливо, доведеться знову пройти через всі ті злигодні, які вони вважали вже подоланими", - вважає він.

За словами аналітика S&P, Греція більше всіх інших країн єврозони залежить від імпорту і в разі її виходу з валютного союзу Афінам буде важко, не маючи кредитів, фінансувати імпортні енергоносії, продовольство та медичні товари.

За матеріалами Deutsche Welle

 

Теги #S&P

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь