У квітні подорожчає газ для населення

При цьому міністр додав, що підвищення цін було одним з ключових пунктів переговорів з основним кредитором країни Міжнародним валютним фондом.

Вчора глава Нацбанку Валерія Гонтарєва заявила, що регулятор погіршив прогноз інфляції на поточний рік до 25-26% у зв'язку з підвищенням тарифів на газ на 280% і на тепло - на 66% в рамках меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

Отже, якщо зараз природний газ для потреб населення (у випадку використання його для приготування їжі і підігріву води) коштує (за наявності газових лічильників) 1,089 грн/кубометр, то після подорожчання доведеться платити 4,138 грн/кубометр.

На сьогодні приблизна сума у платіжках за газ для приготування їжі 15 грн в місяць, а після підняття тарифів українцям доведеться платити 62 гривні.

Зараз центральне опалення по тарифу 9,20 грн/кв. м обходиться в 460 грн для квартири площею 50 квадратних метрів. Після підняття тарифів квадратний метр буде коштувати приблизно 15,27 грн, а за опалення квартири на 50 квадратних метрів доведеться заплатити понад 760 грн.

За матеріалами УНІАН

 

Теги #газ

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь