У СБУ називають замовними вчорашні події під Нацбанком

Про це на брифінгу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

За словами пана Наливайченка, останнім часом в Україну направляються циркуляри, спрямовані на роздмухування ситуації навколо Нацбанку та інших урядових організацій.

"Чіткі інструкції, які надсилаються, стосуються двох аспектів. Перше: задіяння своєї агентури і представників, як правило, спецслужб РФ в банківських організаціях України. Такі особистості через такі циркуляри нами встановлюються і висилатимуться, і зараз висилаються з держави. І друге: задіяння всіх тих банківських установ, які за рішенням Нацбанку або Держфінмоніторингу, або інших контролюючих органів нашої держави прибираються з ринку. А по суті, прибираються від відмивання грошей, від розкрадання грошей у першу чергу з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. І як помста провокують, наймають за подібним циркулярах провокаторів, людей, які приєднуючись до, можливо, і правдивим акціях наших громадян, провокують, наприклад, те, що вчора сталося під Нацбанком", - заявив Валентин Наливайченко.

Нагадаємо, за фактом подій у Нацбанку 26 лютого було порушено кримінальну справу, а також звільнено начальника Печерського райвідділу міліції Сергія Карпика. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков публічно вибачився за непрофесійну поведінку міліції у виниклій ситуації і потворну сцену біля будівлі НБУ.

За матеріалами РБК-Україна

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь