У США відкрита перша регульована Bitcoin-біржа

Біржею буде керувати компанія Coinbase, яка вже зібрала понад $106 млн інвестицій від Нью-Йоркської фондової біржі, кількох банків і венчурних капіталістів. Оператор біржі заявляє, що вона запропонує більшу безпеку торгівлі криптовалютою в реальному часі як для приватних осіб, так і для інституційних інвесторів.

Нова біржа може принести необхідну легітимність Bitcoin - цифровій валюті, яка не підкріплена гарантіями будь-якого уряду або центробанку. До цього часу Bitcoin торгувався лише на нерегульованих «віртуальних біржах», в основному за межами США. Тому отримати доступ до торгівлі цією валютою для американських інвесторів було вельми проблематично. Coinbase каже, що тепер це зміниться - регульована біржа, в якій всі кошти повністю застраховані, запевняє трейдерів, що їх гроші нікуди не зникнуть.

Для більшості біржових угод, Coinbase буде збирати комісію менше 1%, говорить Фред Ерсам, співзасновник компанії. Біржа спочатку буде працювати тільки для користувачів із США, але гендиректор Брайан Армстронг стверджує, що надалі планується розширити операції і за кордон.

За матеріалами Bit Новини

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь