Яценюк усунув керівництво ДФС

Про це пан Яценюк заявив під час селекторної наради в ДФС.

"Якщо прочитати інтерв'ю реальних людей з бізнесу, то перших півроку ДФС почала так, як очікували після Майдану, а другі півроку - як завжди.... Я приймаю рішення про початок службового розслідування щодо діяльності вищий посадових осіб ДФС: керівника ДФС, заступника начальника податкової та заступника начальника митниці. На час проведення службового розслідування уряд усуває керівництво ДФС", - сказав прем'єр.

За його словами, розслідування триватиме два тижні.

"Ми два тижні в щоденному режимі будемо працювати з українським бізнесом, щоб встановити конкретні факти зловживань в податковій системі, податкової міліції та митниці. В процесі службового розслідування даю можливість довести свою ефективність, якщо не буде доведено, то приймемо кадрові рішення", - заявив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що вже з сьогоднішнього дня розпочинає роботу комісія з розслідування діяльності вищих посадових осіб ДФС. Результати розслідування комісії будуть публічними.

Прем'єр також пригрозив керівникам обласних управлінь ДФС: "Я звертаюся до всіх керівників областей: ви несете таку ж відповідальність, як і несе центральне керівництво ДФС. Більш того, організовані злочинні угруповання у складі представників СБУ, митників, прокурорів, міліціонерів займаються відмиванням грошей, так і кришуванням митниці, і створення схем по розграбуванню країни, яка перебуває в стані війни".

За матеріалами РБК-Україна

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь