В Одесі відбулася конференція про фінанси для зовнішньої торгівлі FinCamp Odessa’2019

В Одесі відбулася конференція про фінанси для зовнішньої торгівлі FinCamp Odessa’2019

5 липня 2019 року в Одесі відбулася конференція, присвячена фінансовим стратегіям для учасників зовнішньої торгівлі – FinCamp Odessa’2019 «Фінанси для зовнішньоекономічної діяльності: Відкриваємо вікно можливостей».

Організаторами заходу виступили компанія Faservice і банк «Південний» за підтримки PWC, СOSA, ACCA і Top Lead.

Форум об’єднав близько 150 представників бізнесу –  генеральних і фінансових директорів, корпоративних казначеїв, комерційних директорів, власників бізнесу, директорів із зовнішньоекономічної діяльності, аналітиків та експертів галузі – для обговорення сучасних макроекономічних трендів, фінансових і нефінансових ризиків, а також пошуку шляхів виходу на міжнародні ринки та розвитку вітчизняного імпорту та експорту.

«Високі ставки за кредитами та небажання транснаціональних компаній фінансувати бізнес в Україні – це головні виклики, з якими стикаються учасники зовнішньої торгівлі в Україні, особливо початківці, – відзначив директор департаменту корпоративного бізнесу банку «Південний» Олександр Матюшенко. – Організовуючи подібні заходи, ми прагнемо дати уявлення про всі доступні фінансові рішення, їхні переваги та ризики. Ми також розуміємо, що суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності дедалі частіше очікують від банку-партнера комплексної експертизи та консультацій з питань фінансового моніторингу, комплаєнса, валютного регулювання. Ми відповідаємо на ці потреби комплексними консультаціями. Навіть більше: для ефективної підтримки клієнтських транзакцій ми розвиваємо партнерські програми із брокерськими, експедиторськими та логістичними компаніями. І ми бачимо, що така комплексна експертна підтримка є чим далі затребуваною, особливо в сегменті середнього та невеликого корпоративного бізнесу з великими амбіціями та класним продуктом, але з браком знань та досвіду роботи на зовнішніх ринках».

Як відзначили учасники конференції, родзинкою заходу стала кейс-сесія власників бізнесу, протягом якої вони розповіли чимало надихаючих прикладів виходу на міжнародні ринки – як підприємці розпочинали і розвивали бізнес, долали кризи, приймали виклики і знаходили можливості для розвитку в Україні та поза її межами.

У кейс-сесії власників бізнесу, з якої розпочався форум, виступали президент KTD Group (Saturn) Олександра Громико, співвласник та керуючий директор «Айсберг ЛТД» Дарина Антоненко, засновник та генеральний директор компанії Top Lead Станіслав Шум.

Про актуальні інструменти для фінансування імпортно-експортних операцій, управління валютними ризиками та інвестування у цінні папери розповіли директор департаменту корпоративного бізнесу банку «Південний» Олександр Матюшенко, валютний трейдер компанії «Кернел» Олександр Петриченко та директор департаменту комплаєнса банку «Південний» Володимир Гавлицький.

Окремі аспекти та стратегії управління дебіторською заборгованістю розкрив керуючий партнер Credit Engineering (Швейцарія) Андрій Січка.

Друга сесія форуму була присвячена ролі фінансового департаменту і стратегіям планування виходу на міжнародні ринки. З ними делегатів ознайомили Ігор Снітівкер, директор зі стратегічного розвитку «Кайдзен Інститут» Україна, а також переможці рейтингу топ-10 найкращих фінансових директорів Юрій Тарасенко (CFО корпорації «Богдан») та Юрій Пінчук (FP&A, Private Equity).

На заключній сесії форуму йшлося про нефінансові ризики та ключові фактори фінансових втрат. Вона розпочалася із майстер-класу з трансферного ціноутворення від менеджера практики PWC Україна Анни Ніколайко. Про безпеку імпортно-експортних операцій розповіли керуючий директор COSA Павло Верхняцький та комерційний директор Запорізького заводу феросплавів Олена Бай.

Фінансування міжнародної торгівлі та валютні операції – одна із найпотужніших компетенцій банку «Південний», який працює на ринку понад 25 років та є одним із лідерів у сегменті корпоративного банкінгу. Обсяг купівлі-продажу валюти клієнтами банку в 2018 році сягнув 4,3 млрд дол. США (+23 % у порівнянні з 2017 роком). За даним показником «Південний» входить у десятку найбільших гравців у банківській системі.

Банк «Південний» – універсальний український банк, заснований у 1993 році, з головним офісом в Одесі. Банк пропонує широкий спектр послуг для бізнес-клієнтів та фізичних осіб на всій території України через регіональну мережу, яка на кінець грудня 2018 року нараховувала 95 відділень у 18 регіонах України. За результатами 2018 року чистий прибуток банку «Південний» склав 274 млн грн, що більш ніж у п'ять разів перевищує аналогічний показник минулого року.

У червні 2019 року Національний банк України включив банк «Південний» до переліку системно важливих банків.

IMG 5184IMG 4885

IMG 4874IMG 4717

IMG 4803IMG 4561


 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь