Ваврищук очолив департамент фінансової стабільності НБУ

Як повідомляє прес-служба Нацбанку, директор департаменту фінансової стабільності за посадою входить до складу комітету з монетарної політики НБУ.

Віталій Ваврищук має більш ніж десятирічний досвід роботи в сфері макроекономічного аналізу і досліджень банківського сектора. Він працював економістом Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна, а також аналітиком інвестиційних компаній Dragon Capital, Concorde Capital. З 2012 року і до призначення в Національний банк займав посаду керівника аналітичного відділу компанії SP Advisors.

Департамент фінансової стабільності виконує функції макропруденційного нагляду та регулювання банківського сектору. Основні завдання діяльності цього департаменту - аналіз системних ризиків банківського сектора, розробка інструментарію макропруденционной політики для запобігання системних криз та мінімізації негативних наслідків макроекономічних шоків. Також у його функції входить розробка модельного інструментарію для стрес-тестування окремих банків і банківського сектору у цілому.
 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь