Виявлено вірус, що переводить гроші на сторонні рахунки

Половина заражених вірусом комп'ютерів знаходиться в Японії, а решта - в країнах Європи і Азії. Частина пристроїв могла бути заражена з-за кордону, і тому японська поліція звернулася до Інтерполу за допомогою в проведенні розслідування.

У правоохоронних органах уточнили, що всього в минулому році було зафіксовано 1876 випадків несанкціонованого переведення банківських коштів користувачів. «Збиток склав 2,9 мільярда ієн, що стало історично рекордною сумою», - додали в поліції.

На початку лютого Токійський окружний суд засудив до восьми років в'язниці кібертерориста Юсуке Катаяма, який поширював загрози терористичного характеру в інтернет-форумах. Зловмисник написав для цього спеціальні віруси, які дозволяють дистанційно використовувати чужі комп'ютери для небажаних розсилок.

У червні 2011 року в Японії був прийнятий закон проти кіберзлочинності. Так, за навмисне створення або поширення вірусів передбачений штраф в розмірі 500 тисяч ієн або тюремне ув'язнення на строк до трьох років. За зберігання вірусів карається штрафом в 300 тисяч ієн і позбавленням волі на строк до двох років.

За матеріалами Lenta.Ru

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь