Британія надала Україні близько $4,5 млрд на закупівлю британської зброї

Британія надала Україні близько $4,5 млрд на закупівлю британської зброї

Велика Британія надала Україні 3,5 млрд фунтів стерлінгів (близько $4,5 млрд) на закупівлю сучасного військового обладнання британських виробників.

Про це йдеться на сайті уряду Британії.

Зазначається, що торгівельна місія країни, до складу якої увійшли представники Міністерства оборони, Департаменту бізнесу та торгівлі та оборонної асоціації ADS, відвідала Україну для обговорення подальшої співпраці з українським урядом та представниками промисловості.

Очільник місії очільник Збройних сил Люк Поллард заявив, що країна постійно підтримує Україну, не лише надаючи військову техніку, а й розвиваючи співпрацю з українською оборонною промисловістю. За його словами, це допомагає залучати інвестиції та зміцнювати можливості обох держав.

Водночас однією з ключових домовленостей цієї місії стало розуміння потреб України в комплексних озброєннях і наземних системах. Це стало «сигналом» для британської оборонної промисловості, яка вже готується до виконання майбутніх замовлень.

Окрім цього, Міністерство оборони Великої Британії уклало «кілька важливих контрактів» з британськими компаніями. Серед іншого угоду уклали з Thales на постачання ракет для протиповітряної оборони та Sheffield Forgemasters на виготовлення поковок для артилерійських гармат.

Наголошується, що міжурядова команда Task Force HIRST працює над стимулюванням промислового виробництва і розширенням міжнародної співпраці з українськими компаніями.

Зазначається також, що британський уряд перевищив свої зобов’язання щодо поставки 12 артилерійських гармат AS90, пообіцявши забезпечити 16 одиниць протягом найближчих тижнів. На сьогодні вже надано 10 гармат, а решта надійде найближчим часом.

Нагадаємо, військові поставки для України на наступний рік опинилися під загрозою через фінансові труднощі деяких союзників, а інші країни не бажають збільшувати фінансування для допомоги.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь