Британія спрямувала до держбюджету України вже понад $2,5 млрд

Британія спрямувала до держбюджету України вже понад $2,5 млрд

Міністр фінансів України Сергій Марченко провів першу онлайн-зустріч із новопризначеною канцлеркою казначейства Великої Британії Рейчел Рівз - обговорили питання співпраці між країнами, а також потреби України на майбутні періоди.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

“Ми вдячні уряду Великої Британії за лідерство у підтримці України. Ваші важливі та сміливі рішення, що були здійснені у перші місяці повномасштабного вторгнення РФ, стали позитивним прикладом для інших партнерів”, - зазначив Марченко.

Міністр фінансів додав, що Велика Британія є одним із найбільших країн - донорів фінансової допомоги для України. Від 24 лютого 2022 року Україна отримала від Сполученого Королівства понад 2,5 млрд дол. США для потреб держбюджету.

Під час розмови Марченко наголосив на потребах у фінансуванні дефіциту держбюджету України у 2025 році. Продовження протистояння злочинним діям РФ потребує від України фінансування сектору безпеки і оборони в обсязі більше 3 млрд дол. США на місяць.

Всі внутрішні податкові надходження, збори та запозичення уряд України спрямовує на протистояння агресору.

Канцлер британського казначейства запевнила Україну в незмінній підтримці та готовності поглиблювати партнерство.

Нагадаємо, Національне агентство боротьби зі злочинністю Великої Британії (NCA) вперше звернулося до суду з позовом про конфіскацію коштів російського бізнесмена, який потрапив під санкції.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу