Частка кредитів «5-7-9%» в портфелях банків впала

Частка кредитів «5-7-9%» в портфелях банків впала

Після зміни урядом умов кредитування за програмою «5-7-9%» частка таких кредитів в портфелях банків почала зменшуватися.

Про це розповіли банкіри під час круглого столу «Держпрограма «5-7-9%» як головний драйвер розвитку кредитного портфеля банків: чи надовго?», проведеного «Фінансовим клубом».

«На кінець третього кварталу у нас суттєво знизилась частка кредитів «5-7-9%» в кредитному портфелі. Якщо на початку року вона була майже 60%, то зараз це 40%», – повідомила заступниця директора департаменту організації продажів корпоративним клієнтам ТАСкомбанку Анна Мухіна.

За її словами, після урядових змін до програми та перегляду власних підходів ТАСкомбанку до кредитування бізнес може розраховувати на отримання фінансування обігових коштів на ринкових умовах. «Зокрема це овердрафт або факторинг», – зазначила Анна Мухіна.

«Якщо у нас в сегменті МСБ частка «5-7-9%» в портфелі становила 90%, бо наш банк в сегменті МСБ працює із клієнтами з виручкою до 300 млн грн, то на сьогодні частка таких кредитів у нас становить біля 70%», – зазначила керівниця малого та середнього бізнесу Сенс Банку Яна Шумунова.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь