Чистий прибуток ПриватБанку за пів року досяг 30,6 млрд грн

Чистий прибуток ПриватБанку за пів року досяг 30,6 млрд грн

За перші 6 місяців 2024 року загальний обсяг кредитного портфелю нетто перевищив 102 млрд грн, що є абсолютним рекордом в історії банку та на ринку України. Загалом кредитні портфелі ПриватБанку для бізнесу та населення у порівнянні з підсумками 6 місяців 2023 збільшились на 26,2 млрд грн (34%).

Про це повідомляє пресслужба фінустанови.

“Сьогодні банківське кредитування бізнесу та українців - одна з важливих передумов стійкості та розвитку нашої економіки попри намагання ворога зупинити бізнес через обстріли та руйнування енергетики, - говорить голова правління ПриватБанку Герхард Бьош. - З початку року ми активно кредитуємо на лише фізичних осіб і мікро-, малий та середній бізнес, а й розвиваємо кредитні програми для корпоративних клієнтів та великого бізнесу в усіх регіонах країни. Приділяємо особливу увагу підприємствам прифронтових областей, а також фінансуванню населення та бізнесу за програмами альтернативної генерації енергії”.

Завдяки стратегічному пріоритету на клієнтоорієнтованість, з початку 2024 кошти клієнтів на гривневих рахунках у ПриватБанку зросли більше ніж на 30 млрд грн (8%). При цьому частка строкових депозитів залишається стабільною, незважаючи на тренд зниження процентних ставок за депозитами. У порівнянні з першим півріччям минулого року кошти клієнтів на гривневих рахунках зросли майже на 70 млрд грн (20%).

За результатами першої половини 2024 року чистий прибуток ПриватБанку досяг 30,6 млрд грн, що на 3% більше, ніж у аналогічному періоді минулого року. Водночас фінансовий результат банку до оподаткування становить 40,7 млрд грн, що на 11 % більше, ніж у першому півріччі 2023-го.

Операційні витрати за підсумками 6 місяців 2024 року збільшились лише на 2% порівняно із 6 місяцями минулого року, що є значно нижче інфляції. На благодійність у першому півріччі ПриватБанк перерахував 90,6 млн грн., які були направлені на програми зміцнення обороноздатності країни, допомогу шпиталям та медзакладам, соціальні проекти, допомогу працівникам, а також будівництво укриттів у Харківській області.

photo 2024 07 24 13 35 59

Нагадаємо, за результатами відкритого конкурсу Наглядова рада ПриватБанку призначила Ларису Чернишову заступником голови правління банку (з питань фінансів).

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу