Делегація МВФ відвідає Україну наступного тижня

Делегація МВФ відвідає Україну наступного тижня

Делегація МВФ відвідає Україну наступного тижня, щоб вирішити, чи надавати ще 1,1 млрд доларів за Програмою підтримки та відновлення.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Дзеркало тижня.

"За словами поінформованих співрозмовників, команда МВФ перебуватиме в Україні близько тижня, починаючи з 4 вересня, і зустрінеться з українськими урядовцями, щоб переглянути бюджетні перспективи зруйнованої війною країни", — йдеться у матеріалі.

Серед головних викликів на тлі підготовки до візиту журналісти називають розблокування країнами G7 виділення Україні $50 млрд допомоги за рахунок використання прибутків від заморожених російських активів.

"Ясність щодо цих коштів буде необхідна Україні для того, щоб продемонструвати виконання бюджетних вимог, що є ключовим компонентом для продовження підтримки з боку МВФ", — додається у матеріалі.

Нагадаємо, Голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зняв з порядку денного підвищення податків для банківського сектору до 50% у 2024 році. Проти цього виступили Мінфін, Нацбанк та Міжнародний валютний фонд.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь