ФДМУ планує запровадити військове страхування для об’єктів приватизації

ФДМУ планує запровадити військове страхування для об’єктів приватизації

Фонд державного майна України шукає можливості розширення інструментів експортного страхування на покриття воєнних ризиків для об’єктів приватизації.

Про це в інтерв’ю виданню Liga.net розповів голова ФДМУ Віталій Коваль.

«Ми активно працюємо над запровадженням військового страхування для об'єктів приватизації. Основне завдання – отримати підтримку MIGA (Міжнародне агентство з гарантування інвестицій Світового банку)», - наголосив Коваль.

Він підкреслив, що держава розуміє важливість комплексного захисту інвестицій, тому ФДМУ також звертається до міжнародних страхових компаній з пропозицією розширити інструменти експортного страхування, залучивши до них покриття воєнних ризиків.

«Ми закликаємо іноземний бізнес виявляти інтерес до страхування воєнних ризиків в Україні, звертаючись до своїх страхових агентств з відповідними запитами. Це допоможе продемонструвати міжнародним страховикам, таким як чеська EGAP, японська JICA, експортно-кредитні агентства Німеччини (Euler Hermes), Франції (Bpifrance Assurance Export), Італії (SACE), Великої Британії (UK Export Finance) та Швеції (EKN) наявність реального попиту на такі послуги та сприятиме активізації їх роботи в Україні», - сказав голова Фонду.

Як повідомлялося, Експортно-кредитне агентство України (ЕКА) починає приймати заявки на страхування інвестицій від воєнних та політичних ризиків. ЕКА пропонуватиме два страхових продукти - страхування прямих інвестицій для інвесторів та страхування інвестиційних кредитів для банків.

Нагадаємо, Фонд державного майна України завершив процес корпоратизації ДП "Фонд аграрних інвестицій", створивши на його основі ТОВ "Державний земельний банк".

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу