ФГВФО продає активи банків майже на 500 млн грн

ФГВФО продає активи банків майже на 500 млн грн

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж активи банків, що ліквідуються, на суму 497,4 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

«Цього тижня (22-26 липня) у системі Prozorro.Продажі запланований продаж активів восьми банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Початкова ціна реалізації усіх лотів становить 497,4 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Із них на суму 247,3 млн грн виставлено на продаж права вимоги за кредитами та на суму 228,9 млн грн – об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки та інші основні засоби.

Крім того, дебіторська заборгованість перед банками виставлена на продаж за 21,1 млн грн.

За даними Фонду гарантування, протягом травня 2024 року сума надходження коштів до банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, склала 356,3 млн грн.

Із загальної суми надходжень за травень 97,8 млн грн банки отримали від доходів за цінними паперами, 49,4 млн грн – від погашення кредитів, 24,9 млн грн – від реалізації майна (активів), 3,2 млн грн – від оренди майна, 180,9 млн грн – з інших джерел.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб наприкінці липня – на початку серпня буде проводити аукціони з продажу майна АТ «Промінвестбанк». На торги в системі Prozorro.Продажі будуть виставлені паркомісця у Києві.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу