ФГВФО виплатив вкладникам банків понад 96% гарантованого відшкодування

ФГВФО виплатив вкладникам банків понад 96% гарантованого відшкодування

Станом на 1 серпня 2024 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатив понад 96% гарантованого відшкодування усім вкладникам банків у ліквідації.

Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

Йдеться про вкладників банків, які звернулись за отриманням гарантованої суми. Зазначимо, що виплату гарантованого відшкодування Фонд здійснює з власних ресурсів. На 1 серпня поточного року накопичено 38,4 млрд грн. Тобто Фондом передбачено кошти для виплати 100% гарантованих вкладів.

Протягом липня 2024 року Фонд відшкодував вкладникам 9,97 млн грн. Зокрема, 2,13 млн грн отримали вкладники АТ «МЕГАБАНК», 1,69 млн грн – АТ «БАНК ФОРВАРД», 1,58 млн грн – АТ «МР БАНК», 1,55 млн грн – АТ «АКБ «КОНКОРД», 1,33 млн грн – АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК».

За січень-липень поточного року сума гарантованих виплат склала 97,28 млн грн.

У цілому вкладникам банків, переданих в управління Фонду після набрання чинності Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (26.02.2012), станом на 1 серпня 2024 року Фонд виплатив гарантоване відшкодування на загальну суму 99 989,12 млн грн.

Від початку заснування Фонду сума виплат гарантованого відшкодування склала 104 675,53 млн грн.

Нагадаємо, після набуття чинності Закону України №2180-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», на час дії в Україні воєнного стану та протягом трьох місяців після його скасування чи припинення запроваджено норму про 100% відшкодування коштів за банківськими вкладами. Це означає, що вкладникам банків, щодо яких прийнято рішення про виведення з ринку підчас дії цієї норми, Фонд відшкодовує повну суму їхніх вкладів, включно з відсотками, станом на кінець дня, що передує початку процедури виведення.

Зазначимо, виплати можна отримати трьома способами: за допомогою мобільного застосунку «Дія» у смартфоні (в меню оберіть сервіс «Повернення вкладів»), дистанційно через онлайн-сервіси банків-агентів або у відділеннях банків-агентів.

Нагадаємо, протягом липня в системі «Prozorro.Продажі» було проведено 371 аукціон із продажу активів ліквідованих банків, що належать до Фонду гарантування вкладів. Успішними виявилися 26 аукціонів, на яких реалізовано активи 7 банків на суму 125,6 млн грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу