Фінтех Revolut отримав попередню банківську ліцензію в Британії

Фінтех Revolut отримав попередню банківську ліцензію в Британії

Регулюючі органи Великої Британії надали попередню банківську ліцензію британському фінтех-проєкту Revolut Ltd., співзасновником якого є українець Влад Яценко.

Фінтех-компанія Revolut Ltd. заявила, що отримала британську банківську ліцензію від регуляторів, що дозволяє фінтех-компанії кинути виклик традиційним банківським гігантам, таким як Barclays Plc і HSBC Holdings Plc., повідомляє Bloomberg.

Управління пруденційного регулювання Великої Британії надало дозвіл, хоча він і супроводжується деякими обмеженнями, що є звичайним кроком для багатьох нових банків у Великій Британії. Це дозволяє лондонській компанії вийти на так званий етап мобілізації, повідомляє Revolut.

Revolut стрімко зростала в останні роки і зараз обслуговує 45 мільйонів клієнтів по всьому світу.

Повна ліцензія у Великій Британії дозволить Revolut надавати овердрафти, кредити та ощадні продукти своїм понад 9 мільйонам клієнтів у Великій Британії, приєднавшись до таких конкурентів, як Monzo Bank Ltd.Starling Bank Ltd. і Atom Bank Plc.

Це «значний крок вперед для Revolut» та її клієнтів, заявила головний виконавчий директор Великобританії Франческа Карлезі.

Ліцензія є останньою в серії перемог для Revolut. Компанія також веде переговори з інвесторами про продаж наявних акцій на суму $500 млн в рамках угоди, яка оцінить Revolut у понад $40 млрд, що перевищує оіцінку в $33 млрд, яку фінтех отримав у 2021 році.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу