Фінтех Revolut оцінили в $45 млрд

Фінтех Revolut оцінили в $45 млрд

Британський фінтех-стартап Revolut був оцінений у $45 млрд у результаті вторинного продажу акцій, який дозволив співробітникам компанії продати частину своїх акцій.

Інвестори Coatue, D1 Capital Partners та Tiger Global очолили раунд. Єдиним агентом із розміщення акцій виступив фінансовий конгломерат Morgan Stanley, повідомляє Bloomberg.

Оголошення Revolut завершує процес, у ході якого компанія вела переговори з інвесторами про продаж існуючих акцій приблизно на $500 млн. Це також сталося лише через кілька тижнів після того, як Revolut отримала довгоочікувану банківську ліцензію від британських регуляторів.

Ще в 2021 році компанія оцінювалася в $33 млрд.

В останні роки Revolut не доводилося залучати гроші, як багатьом конкурентам стартапу у сфері фінансових технологій. Це дозволило їй уникнути різкого зниження вартості, що торкнулося інших компаній, оскільки інвестори переглянули свою підтримку галузі у зв'язку з високими відсотковими ставками.

У червні 2024-го Financial Times повідомляло, що оцінка $40 млрд закріпить за Revolut статус найдорожчого стартапу в Європі.

Revolut заснували Микола Сторонський та Влад Яценко у 2015 році.

Стартап обслуговує 40 млн клієнтів, третина з яких проживає у Великій Британії.

У 2021 році компанія залучила $800 млн від інвесторів, включаючи Vision Fund 2 від SoftBank та Tiger Global Management. Фінтех-стартап підтримали такі інвестори, як TCV, Balderton Capital, Ribbit Capital та Molten Ventures.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу