ФРС заговорила про терміновість впровадження цифрового долара

ФРС заговорила про терміновість впровадження цифрового долара

Членкиня Ради керуючих Федеральної резервної системи США Лаель Брейнард вважає, що країні необхідно «невідкладно» прискорити розробку цифрового долара.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи в Групі з економічної стратегії Інституту Аспена вона звернула увагу, що інші держави поспішають випустити цифрову валюту центрального банку (CBDC).

«Долар домінує в міжнародних платежах, і якщо у вас є інші великі юрисдикції в світі з цифровою валютою, CBDC, а у США її немає, я просто не можу укласти це в голові. Для мене це не схоже на стійке майбутнє», – заявила вона.

Міжнародну сферу, де «ланцюжки посередництва непрозорі, довгі і дороги», вона бачить основним напрямком для застосування цифрової валюти. А внутрішньої причиною для випуску CBDC пані Брейнард назвала потенційне поширення стейблкоїнів.

За її словами, подібні активи, які не підтримуються жодними урядами, можуть розмножуватися і фрагментувати платіжну систему.

«У світі стейблкоїнів, при інтенсивній міграції в них, ви можете уявити, що домашні господарства і підприємства просто втратять доступ до безпечних розрахункових активів, підтримуваних державою. А це, безумовно, є тим, що завжди надавала валюта», – заявила Брейнард.

На її думку, CBDC здатні допомогти і в рішенні інших проблем, в тому числі труднощів в умовах пандемії з отриманням державної допомоги людьми, які не мають банківських рахунків. Як правило, ця категорія населення є найбільш потребує дотацій.

Члени комітету Палати представників з національної безпеки, міжнародного розвитку та монетарної політики Конгресу США занепокоїлися лідерством Китаю в розробці CBDC.

Китайські компанії почали видавати зарплату у цифрових юанях.

Голова ФРС Джером Пауелл раніше заявив, що для США важливіше випустити цифрову валюту правильно, ніж стати першими.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу