Іноземний фонд «сміттєвих облігацій» рекордно заробив на Україні

Іноземний фонд «сміттєвих облігацій» рекордно заробив на Україні

Борговий фонд Emerging Markets Corporate High Yield Debt Fund, яким керує британська компанія Arkaim Advisors, отримав найвищу дохідність на ринку завдяки вкладенням у цінні папери українських компаній, такі як "Нафтогаз України", "Укрзалізниця" та "Метінвест".

Це дало йому від 18,8% у "Метінвесту" до 52,5% в "Укрзалізниці" і 73,3% річних у "Нафтогазу" при середніх на ринку 9,4%, повідомляє Bloomberg.

Фонд, який зосереджується на купівлі сміттєвих облігацій, розтрощив майже всіх своїх конкурентів, купивши борги корпорацій з України.

Прибутковість фонду у 12% річних перевищила результат 99% аналогічних фондів.

«У цих хлопців є активи за межами України, які дійсно можуть підтримати бізнес і в разі дефолту можуть забезпечити нам достатнє відшкодування, щоб почуватися в безпеці», — сказав головний інвестиційний директор Дмитро Грико про "Метінвест".

"Нафтогаз" провів реструктуризацію боргів і нещодавно отримав кошти від Європейського банку реконструкції та розвитку.

"Метінвест" використовував вільні кошти для викупу облігацій, коли це було можливо, заслуживши прихильність інвесторів, тоді як "Українська залізниця" залишається в угоді про призупинення платежів до січня 2025 року.

До травня Аргентина з її корпоративними та провінційними кредитами була найбільшим асигнуванням у фонді, але тепер Україна зайняла більшу частку портфеля, за словами Грико. У жовтні 2023 року фонд виділив Україні 8%, а сьогодні вже вище 10%, сказав він.

За словами Гріко, Arkaim зараз працює над відкриттям хеджфонду для інвестування виключно в глобальні проблемні та дефолтні борги з акцентом на ринки, що розвиваються.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу