Канада розширила санкції проти росії через військову співпрацю з Північною Кореєю

Канада розширила санкції проти росії через військову співпрацю з Північною Кореєю

Канада розширила санкції проти Росії через її незаконну військову співпрацю із КНДР. До санкційного списку потрапили дві особи й шість російських компаній.

Про це заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі, передає Укрінформ.

"Наші санкції надсилають чіткий меседж: Канада засуджує російську військову співпрацю із Північною Кореєю, яка впливає на безпеку в Європі, Індо-Тихоокеанському регіоні та решті світу. Канада непохитна в підтримці суверенітету України та її народу, який протистоїть жорстоким діям Кремля", – сказала Жолі.

У канадському МЗС уточнили, що до санкційного списку потрапили дві особи й шість російських компаній.

"Дві особи, внесені сьогодні до санкційного переліку, – це високопоставлені представники російських підприємств, тісно пов'язаних із російською армією й причетних до перевезення зброї з Північної Кореї до Росії. Шість нових підсанкційних компаній – це російські логістичні фірми, які володіють чи керують літаками та суднами, які використовувалися для доставки зброї з КНДР до Росії", – сказано в повідомленні відомства.

У МЗС Канади наголосили, що напад Росії на Україну є незаконним, а закупівля зброї для використання у війні суперечить резолюціям Радбезу ООН, пов'язаним із Північною Кореєю.

Нагадаємо, міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про виділення коштів на зміцнення української протиповітряної оборони.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу