Комітет Ради підтримав підвищення акцизів на пальне до рівня європейських

Комітет Ради підтримав підвищення акцизів на пальне до рівня європейських

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав урядовий законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо наближення законодавства України до законодавства ЄС в частині акцизного податку".

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу") повідомив у Telegram.

"Метою законопроєкту є поступове збільшення ставок акцизного податку на пальне до рівнів, передбачених Директивою №2003/96/ЄС", – написав Гетманцев.

Його заступник, нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк оприлюднив передбачений законопроєктом графік підвищення акцизів на пальне до рівня європейських, зауваживши, що найбільше зросте акциз на автогаз.

Графік підвищення акцизів на пальне у 2024-2028 роках.

"Дуже цікава ситуація з акцизом на газ. Мінфін не знає як так сталося, що в останню мить вирішили різко збільшити підняття акцизів на газ. Там значне підвищення. В ході пошуку документів виявилось, що збільшення на газ запропонувала "Укрнафта". А точніше – Ростислав Шурма. Замість акцизу по детективі (70 євро) він буде 277 євро", – пояснив депутат у Telegram.

Нагадаємо, відомі мережі АЗС викрили у неповній сплаті податків.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу