Кредобанк залучив $40 млн гарантій US DFC для кредитування бізнесу

Кредобанк залучив $40 млн гарантій US DFC для кредитування бізнесу

Кредобанк залучив $40 млн гарантій Фінансової корпорації розвитку США для кредитування українського бізнесу.

Кредобанк 24 жовтня підписав угоду про залучення гарантій для кредитів українським підприємствам на загальну суму $40 млн з Фінансовою корпорацією розвитку США (US Development Finance Corporation; DFC).

Підписання відбулося у Вашингтоні, під час щорічних зборів Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку.

«Ми раді підтримати приватний сектор України, особливо підприємців та аграрний бізнес, через угоду, яку ми оголошуємо сьогодні з Кредобанком. DFC залишається відданою підтримці економічного відновлення України, сьогодні та у майбутньому», – заявив генеральний директор DFC Скотт Натан (Scott Nathan).

Згідно з угодою, гарантія може бути використана на кредитне фінансування для малого та середнього бізнесу в Україні.

Позики на обігові кредити, інвестиційні кредити та лізинг під гарантії US DFC зможуть отримати підприємства, що ведуть свою діяльність на всій підконтрольній території України та мають не більше 300 працівників та не більше $15 млн річного доходу.

Максимальна сума кредиту для клієнта – $1,5 млн в еквіваленті. У межах програми щонайменше 25% усіх кредитів під гарантії DFC мають отримати підприємства агросектору.

Гарантія покриватиме 80% від суми кредиту, тобто угода дасть змогу Кредобанку видати кредитів для бізнесу на $50 млн.

«Завдяки гарантіям US Development Corporation Кредобанк зможе істотно збільшити фінансування українського бізнесу у прифронтових зонах та підтримати ще більше підприємств, що працюють в Україні. Завдяки програмам розподілу ризиків, які працюють в банку вже понад два роки, нам вдалося виділити українським підприємцям загалом понад 155 млн євро кредитного фінансування», – заявив перший заступник голови правління  Кредобанку Якуб Карновскі.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь