Метро Токіо вийшло на біржу

Метро Токіо вийшло на біржу

Tokyo Metro залучило $2,3 млрд під час найбільшого IPO в Японії за останні шість років.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що це IPO є найбільшим у Японії з моменту лістингу SoftBank Corp. на 21 млрд дол у грудні 2018 року.

Tokyo Metro оцінив акції в 1200 єн за штуку після того, як продавав їх у діапазоні від 1100 до 1200 єн. Очікується, що лістинг на Токійській фондовій біржі відбудеться 23 жовтня.

Повідомляється, що підписка на IPO була перевищена більш ніж у 15 разів – багатьох інвесторів зацікавило відоме ім'я та приваблива дивідендна прибутковість компанії.

Цього року IPO у Японії залучили 1,6 млрд дол, а лістинг Tokyo Metro у поєднанні з іншими угодами наближає цю цифру до 4,4 млрд дол, залучених за весь 2023 рік.

Токійський метрополітен, заснований у 2004 році, керує дев'ятьма лініями поїздів і перевозить у середньому близько 6,52 млн пасажирів на день.

Уряду Японії належить 53,42% компанії, а адміністрації метро Токіо – решта 46,58%. Їхній сукупний пакет акцій скоротиться вдвічі після розміщення.

Компанія-оператор метро займається не лише перевезенням пасажирів, а й працює на ринку нерухомості та в роздрібній торгівлі. За минулий фінансовий рік (закінчився у березні 2024 року) компанія отримала 312 млн дол чистого прибутку.

Японський уряд планує використати кошти від IPO на погашення облігацій реконструкції, випущених після землетрусу та цунамі 2011 року.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь