Нафта подешевшала на 5% через ситуацію в Лівії

Нафта подешевшала на 5% через ситуацію в Лівії

Міжнародні ціни на сиру нафту впали на 5% у 3 вересня – до найнижчого рівня за дев’ять місяців після того, як з’явилася інформація про те, що незабаром буде досягнута угода щодо вирішення суперечки, яка призупинила виробництво та експорт Лівії.

Новини про Лівію посилили падіння цін, пов'язане зі слабкими економічними даними Китаю.

Ф'ючерси на нафту Brent востаннє впали на $3,89, або 5,02%, до $73,63 за барель, що є найнижчим рівнем з грудня 2023-го. Глобальний орієнтир опустився нижче $74 за барель протягом сесії, повністю перекресливши зростання, досягнуте в 2024 році.

Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate, які не розрахувалися в понеділок через вихідний день праці в США, впали на $3,22 або 4,45%, до $70,33 – найнижчої ціни з січня.

«Занепокоєння з приводу попиту в Китаї, посилене триваючою кризою на ринку нерухомості, обмежує зростання цін на нафту. Ми очікуємо, що ціни на сиру нафту залишаться нестабільними. Нафта має підтримку на рівні $74,7-74 і опір на $76-76,65», – зазначив віцепрезидент з сировинних товарів Mehta Equities Рахул Калантрі.

Місія підтримки Організації Об'єднаних Націй у Лівії заявила, що ворогуючі лівійські угруповання досягли "значного" взаєморозуміння після переговорів у Тріполі щодо допомоги врегулюванні кризи. UNSMIL повідомила, що обидві сторони погодилися розглянути проєкт угоди та завершити його роботу та підписати його у вівторок.

brent 3.09.24 3

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь