Нацбанк чекає на найнижчі кредитні ставки в історії України

Нацбанк чекає на найнижчі кредитні ставки в історії України

Такий прогноз зробив НБУ після зниження облікової ставки до 6%.

«Україна вперше входить в зону одноцифрових відсоткових ставок. Це дуже позитивний момент. Після зниження нашої облікової ставки ми можемо бачити як більшість банків знижує відсоткові ставки за депозитами і вже є одноцифрові ставки (менше 10%. – Ред.) за депозитами. Це в перспективі призведе до зниження вартості кредитних ресурсів», – повідомила сьогодні перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

Це відбулося завдяки уповільненню інфляції, стабільності на валютному ринку, а також стабільній роботі банківського сектору.

«Якщо збережеться макроекономічна стабільність, а права кредиторів будуть забезпечені і посилені, ми до кінця року очікуємо побачити найнижчі в історії України відсоткові ставки за кредитами», – повідомила Катерина Рожкова.

Вона зазначила, що економіка сьогодні потребує банківської підтримки.

«Враховуючи зміну умов і те, що фінансовий стан підприємств і населення погіршився в результаті цієї кризи, ми закликаємо банки адаптувати нові кредитні продукти до нових кредитних умов. Зробити їх більш доступними для бізнесу і населення. Не такими агресивними за ціною і термінами надання. Це дозволить економіці швидше відновитися», – сказала Катерина Рожкова.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу