НБУ призупинив ліцензії 3 ломбардам та 26 фінкомпаніям

НБУ призупинив ліцензії 3 ломбардам та 26 фінкомпаніям

Національний банк України застосував до трьох ломбардів та 26 фінансових компаній заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 26 серпня 2022 року.

Трьом ломбардам тимчасово зупинено ліцензії на надання фінансових послуг, а саме: на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту. Зокрема йдеться про лоамбарди «ПЕРВИННИЙ КАПІТАЛ» ЗА УЧАСТЮ АО «ЛОГОС І КОМПАНІЯ», «КАРКУЗАЄВ І КОМПАНІЯ», «УКРАЇНСЬКА СКАРБНИЦЯ СМЕХОВИЧ Г.В. І КОМПАНІЯ».

26 фінансовим компаніям тимчасово зупинені всі ліцензії на надання фінансових послуг, а саме «ІНВЕСТ КРЕДО», «ФІНТЕЧ ЛАБ», «БЛІЦКРИГ», «КРЕДІКОМ ГРУП», «ІНКАСО ФІНАНС», «ЕКСПО ПРОПЕРТІ ГРУП», «ПРОСТІ РІШЕННЯ», «ФІН-МАРКЕТ», «КРЕДІ ФІНАНС», «ФІНАНСОВИЙ ДОСТАТОК», «ОКТАНТ», «СІТІ ФІН АЛЬЯНС», «САЙМА ФІНАНС», «КОМПАНІ ФІНАНС», «МАРКЕТМЕЙКЕР», «АРГО», «ІНВЕСТИЦІЙНО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ОСНОВА”», «ГОЛДЕН КОІН», «АГЛАЙ», «ІНВЕСТ КРЕДИТ ГРУП», «ПРОГРЕСИВНІ ФІНАНСИ», «ФАВОРІТ», «АСАП», «ЕСКРОУ КАПІТАЛ», «ФАКТОРИНГОВА КОМПАНІЯ “АВРОРА СТАЙЛ”», «СІТІ ФІНАНС».

Зазначені ломбарди та фінансові компанії практично не ведуть діяльності, не комунікують з регулятором та не подають звітності тощо. Саме тому їм тимчасово зупинено ліцензії з наданням можливості усунути порушення та відновити діяльність. Фінансові установи зобов'язані усунути порушення до 17 жовтня 2022 року. Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 29 серпня 2022 року.

Нагадаємо, Національний банк України анулював всі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг, видані кредитній спілці «Експрес кредит юніон Україна» (працює під брендом Express Credit Union). 

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу