НБУ закликає до виходу страхових груп з росії та білорусі

НБУ закликає до виходу страхових груп з росії та білорусі

Національний банк України закликав регуляторів небанківського фінансового ринку Австрії, Болгарії та Латвії підтримати вихід міжнародних страхових та інших небанківських фінансових груп із ринків росії та білорусі.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

«Ізоляція рф та рб від світового ринку страхування та ринку інших небанківських фінансових послуг – важлива складова нашої перемоги. Будь-яка співпраця з цими країнами означає фінансування військових злочинів та терористичних актів проти мирного населення», – прокоментував Голова Національного банку Кирило Шевченко.

Такі дії, зауважили в НБУ, з одного боку, зменшать репутаційні ризики для українських страховиків та інших фінансових установ – членів міжнародних страхових та фінансових груп, а з іншого – стануть ще одним вагомим кроком до міжнародної ізоляції країн-агресорів.

Раніше регулятор звернувся до міжнародних небанківських фінансових груп (Euroins Insurance Group, Eleving Group, UNIQA Insurance Group AGVienna Insurance Group), які працюють у тому числі і в Україні, припинити діяльність на території російської федерації та республіки білорусь.

Нагадаємо, Нацональний банк обмежив доступ до відкритої інформації про учасників ринку небанківських послуг на час воєнного стану. Для того, щоб її не використовував агресор.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу