Німеччина вдвічі зменшить військову допомогу Україні у наступному році

Німеччина вдвічі зменшить військову допомогу Україні у наступному році

Уряд Німеччини планує виділить на військову допомогу Україні у 2025 році 4 мільярди євро, що вдвічі менше, ніж було передбачено на поточний рік.

Про це свідчить проєкт держбюджету Німеччини на 2025 рік, попереднь погоджений урядом країни попри розрив у розмірі 17 мільярдів євро між прогнозованими витратами та доходами, джерела фінансування якого все ще треба знайти, повідомляє Reuters.

Згідно із проєктом бюджету, з яким ознайомилося агентство, наступного року уряд Німеччини планує зменшити видатки на військову допомогу для України до 4 мільярдів євро з приблизно 8 мільярдів євро у 2024 році.

За словами джерел агентства, Німеччина очікує, що Україна зможе профінансувати основну частину своїх військових потреб за рахунок кредитів у розмірі $50 мільярдів від країн "Великої сімки", забезпечених доходами від заморожених російських активів. Тому в уряді ФРН сподіваються, що навіть ці кошти, передбачені для України, не будуть повністю використані.

Водночас бюджет Німеччини на 2025 рік загальним обсягом 481 млрд євро предбачає рекордні 78 мільярдів євро інвестицій та чисті запозичення у розмірі 43,8 мільярда євро, з урахуванням конституційного обмеження витрат, відомого як боргове гальмо.

Нагадаємо, Уряд Німеччини візьме участь у трансформації Фонду розвитку підприємництва (ФРП) та створить Альянс підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу