Ощад отримав транш на 75 млн євро в рамках розподілу портфельних ризиків ЄБРР

Ощад отримав транш на 75 млн євро в рамках розподілу портфельних ризиків ЄБРР

Ощад отримав черговий транш в рамках нефінансового інструменту розподілу портфельних ризиків ЄБРР, що полегшить доступ до нових кредитів для бізнес-клієнтів.

Про це повідомила пресслужба банку.

МСБ також отримають фінансовану ЄС технічну допомогу та інвестиційні стимули після завершення інвестиційних проєктів в рамках ініціативи EU4Business.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав Ощадбанку другий транш у рамках інструменту розподілу портфельних ризиків у розмірі 75 млн євро. Ці кошти дозволять значно знизити вимоги до застави для позичальників, що зробить такі кредити більш доступними. Значна частка субкредитів із розподілом ризиків буде спрямована на підтримку вразливих груп позичальників: підприємств, які зазнали втрати та/або руйнування активів, тих, що підтримують реінтеграцію ветеранів та постраждалих від війни, внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю, компаній, релокованих із територій, що постраждали від війни, або які працюють на цих територіях, а також компаній, очолюваних жінками та молоддю.

До 15 млн євро (в еквіваленті) кредитів із розподіленим ризиком у рамках цього траншу буде спрямовано на підтримку довгострокових інвестицій приватних мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП) у відповідні до вимог ЄС та зелені технології, що підвищить конкурентоспроможність українських ММСП на внутрішньому та зовнішньому ринках. Такі субпозичальники ММСП отримають фінансовану ЄС технічну допомогу та інвестиційні стимули після завершення своїх інвестиційних проєктів в межах Кредитної лінії зі стимулюванням «EU4Business-ЄБРР». ММСП, які реінтегрують ветеранів та осіб, постраждалих від війни, а також компанії, які зазнали руйнувань та/або втрати активів внаслідок війни в Україні, матимуть право на отримання додаткових інвестиційних стимулів для відновлення та розвитку свого бізнесу.

«Ми вдячні нашому постійному міжнародному партнеру ЄБРР за новий транш, який посилює можливості Ощадбанку надавати більш доступні кредити українському бізнесу. Така підтримка особливо важлива для українських компаній, які суттєво постраждали від повномасштабної війни. Ці кредити користуються великим попитом серед наших клієнтів, адже вони допомагають підприємцям не лише виживати, а й розвивати свій бізнес в умовах війни», - зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Перший транш обсягом 50 млн євро, наданий банку у квітні цього року, було використано достроково.

З початку війни в лютому 2022 року ЄБРР спрямував в Україну 5 млрд євро, зосередившись на підтримці енергетичної безпеки, життєво важливої інфраструктури, продовольчої безпеки, торгівлі та приватного сектору, а також на ключових політичних реформах. Рада директорів ЄБРР схвалила збільшення капіталу на 4 млрд євро для підтримки подальших інвестицій на цьому рівні у воєнний час.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь