Ощад рефінансує інвестиції «Нібулона» на $20,3 млн

Ощад рефінансує інвестиції «Нібулона» на $20,3 млн

Ощадбанк та «Нібулон» домовились про низку нових кредитних угод для поповнення обігових коштів, якими рефінансує обсяг здійснених компанією інвестицій на загальну суму $20,3 млн.

Про це повідомила пресслужба Ощадбанку.

17 вересня сторони підписали першу частину цієї кредитної програми на суму $13 млн.

«Нібулон» спрямує отримані кошти на відновлення обігового капіталу після здійснення інвестицій у будівництво нового перевантажного терміналу на Дунаї. Філія «Бессарабська» розпочала роботу в 2022 році та стала основним маршрутом експорту аграрної продукції, що було надважливим в умовах блокування агресором морських портів України в попередні періоди.

Поповнення обігового капіталу зокрема гарантує здатність «Нібулону» забезпечити в повному обсязі закупівельну кампанію сезону 2024/25 та підтримати українського фермера в умовах війни.

«Ще на самому початку повномасштабної війни Ощадбанк надав «Нібулону» додаткове фінансування для проведення посівної кампанії 2022/2023 років, аби запобігти продуктовій кризі, яку намагався створити агресор. У 2023 році Ощадбанк одним з перших реструктурував довоєнний кредит «Нібулону», щоб підтримати компанію, яка зазнала збитків через руйнування інфраструктури під час бойових дій, блокування морських шляхів з Миколаївського порту, а також вимушеної переорієнтації на інші логістичні шляхи. І от зараз нове фінансування, яке ми спрямуємо на закупівельну кампанію, щоб підтримати малих та середніх агровиробників», – відзначила керівниця відділу «Нібулону» по роботі з банками Віталіна Марченко.

«На сьогодні загальний кредитний портфель компанії в Ощаді становить вже майже 2 млрд грн», – повідомив заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес, Юрій Каціон. 

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь