Ощадбанк надаватиме гранти українським виробникам дронів

Ощадбанк надаватиме гранти українським виробникам дронів

Ощадбанк оголосив про можливість отримання українським бізнесом, що виробляє безпілотні літальні апарати (БпЛА), грантів через портал «Дія».

Про це повідомив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Він зазначив, що Ощад є ексклюзивним банківським партнером грантової програми «єРобота», яка поширюється на виробників дронів.

Держава в особі банку може покрити до 80% суми гранту, тобто частка власних коштів заявника становить 20% та більше.

Гранична сума гранту – 8 млн грн, які потрібно освоїти протягом 12 місяців із моменту отримання.

На фінансову підтримку від держави можуть податися виробники дронів, які є як фізичними, так і юридичними особами або фізичними особами-підприємцями (ФОП).

925f75eb 8a38 4ad3 9595 2c7e29f63c01

Основними умовами отримання гранту є створення нових або збільшення потужностей чинних підприємств з виробництва повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування; придбання основних засобів виробництва, які не підлягають відчуженню, доставка та введення їх в експлуатацію; створення робочих місць заявником. Протягом 3 років із дня отримання гранту необхідно сплатити податки та збори в розмірі отриманого гранту.

Заявку на отримання гранту можна подати особисто у відділенні Ощадбанку або ж через портал Дія. Для цього потрібно мати заяву та бізнес-план.

Далі протягом 5 діб Ощад перевірить заявку, а держава за 15 днів ухвалить рішення про надання гранту. Після цього Міністерство економіки повідомляє банк про рішення, а він своєю чергою – отримувача.

Нагадаємо, банки у березні видали кредитів під держгарантії на портфельній основі на 3,9 млрд грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу