Парламент провалив підвищення податків для українців

Парламент провалив підвищення податків для українців

Верховна Рада провалила законопроект № 11416-д щодо збільшення податків на 30 млрд у першому читанні.

"ЗА - 224. Відправили на повторне перше читання", – повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Йдеться про 30 млрд грн нових податкових надходжень до кінця 2024 року із 125 млрд грн, які потребує Мінфін.

"В наступному – лише 127 млрд грн з 340 млрд грн. Я не голосував. Поки не буде прийнята реформа митниці, говорити про підвищення податків вважаю неприпустимим", – зазначив Ярослав Железняк.

Монобільшість, в яку входить 233 депутати, віддала лише 170 голосів "за". Уряд також знайшов голоси "за" серед депутатів групи "Платформа за життя та мир" (колишня ОПЗЖ) – 18, групи "Довіра" – 17, групи "Відновлення України" – 14, групи "За майбутнє" – 2, а також 3 позафракційних депутатів.

"На законопроєкт № 11416 про введення військового збору на фінансування армії у першому читанні не вистачило 2 голосів. Ймовірність  недофінансування армії зросла кратно. Колеги, що не підтримали законопроект згідні фінансувати чужу армію замість своєї. Але може вона їм і не така вже чужа…", – зазначив голова профільного комітету Данило Гетманцев.

Нагадаємо, уряд в фінальній версії законопроєкту відмовився від запровадження податку на обіг і додаткового оподаткування розкоші, а також від збільшення ПДВ і податку на надприбуток банків, фактично залишивши лише збільшення військового збору з 1,5% до 5%.

photo 2024 09 03 14 00 27

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь