Податки від грального бізнесу із початку року зросли майже втричі

Податки від грального бізнесу із початку року зросли майже втричі

За сім місяців 2024 року податкові надходження від грального бізнесу становили 9,8 млрд грн, що у 2,9 раза більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

"Аналізуючи липень 2024 року, маємо підтвердження тенденції. Надходження склали – 1,4 млрд грн, що у 3,5 раза більше, ніж було в липні 2023-го", – уточнив нардеп.

Водночас Гетманцев наголосив, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) досі не запустила відповідну систему онлайн-моніторингу.

Наприкінці серпня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу, які повертають податок з обороту для онлайн казино на рівні 18%. Йдеться про так званий податок GGR, який передбачає оподаткування суми всіх ставок за вирахуванням суми виграшів. За попередніми оцінками, ця норма забезпечить додаткові надходження до державного бюджету у розмірі 1,5 млрд грн на рік.

До того, 6 лютого, президент Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує ухвалену у середині квітня 2022 року норму, яка дозволила гральному бізнесу перейти на спрощену систему оподаткування, сплачуючи лише 2% єдиного податку.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев визнавав, що через впровадження на початку російської агресії податкових пільг для грального бізнесу держава втратила мільярди гривень.

Нагадаємо, за перші шість місяців 2024 року гральний бізнес сплатив до бюджету податків на 8,4 млрд грн, що у майже втричі більше аналогічного періоду 2023 року.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу