Портфель банківських гарантій ПУМБ перевищив 7 млрд грн

Портфель банківських гарантій ПУМБ перевищив 7 млрд грн

ПУМБ з початку 2024 року збільшив портфель банківських гарантій на 10% і посів третю позицію серед українських банків за обсягом портфелю гарантій.

Станом на 1 липня 2024 року обсяг наданих банківських гарантій перевищив 7 млрд грн, що є найвищим показником за час роботи банку з гарантіями.

В портфелі банку понад 800 українських та міжнародних компаній різних секторів економіки. "Банківські гарантії – найпоширеніший інструмент торговельного фінансування в Україні. Ми добре знаємо це, адже в умовах високої конкуренції стали банком №1 в недержавному секторі (і в трійці серед усіх банків України) за розміром портфеля банківських гарантій. Гарантії дають змогу клієнтам оптимізувати грошові потоки за вартістю, нижчою за стандартне кредитування", – заявив директор департаменту корпоративного та торгового фінансування ПУМБ Сергій Ануфрієнко.

За його словами, більше 50% обсягу банківських гарантій ПУМБ припадає на операції в іноземній валюті. "Ми підтримуємо міжнародні угоди клієнтів з контрагентами багатьох країн світу, і такі гарантії є важливим інструментом як для імпортерів, так і експортерів", – додав він.

Загальний розмір портфеля документарних операцій, який обслуговує ПУМБ, на сьогодні перевищив 12 млрд грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу