ПриватБанк достроково звільнив голову правління Герхарда Бьоша

ПриватБанк достроково звільнив голову правління Герхарда Бьоша

Наглядова рада ПриватБанку 29 серпня вирішила достроково звільнити голову правління Герхарда Бьоша і розірвати з ним трудовий контракт 1 листопада, який буде його останнім робочим днем у банку.

Про це йдеться в системі розкриття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

"Підстава такого рішення: пункт 5 частини першої статті 41 КЗпП України", – зазначено в повідомленні банку.

Цей пункт передбачає звільнення з ініціативи власника або уповноваженого ним органу у зв'язку з припиненням повноважень посадових осіб.

Бьош очолює правління ПриватБанку з 10 червня 2021 року. Наприкінці червня 2024-го банк повідомив, що Бьош залишить його.

У повідомленні зазначалося, що Бьош упродовж останніх трьох років працював "у дуже нестабільному та складному середовищі, але досягнув високих результатів, зокрема рекордних прибутків, що дозволило повернути державі понад 155 млрд грн, інвестованих під час націоналізації".

Наглядова рада вже почала процес відбору нового голови правління.

Хто такий Герхард Бьош (досьє)

"Пан Бьош продовжуватиме виконувати свої обов'язки повною мірою до плавного переходу управління та лідерства в правлінні", – зазначили тоді у пресслужбі.

Бьош має майже 40 досвіду в банківській сфері. Його кар'єра розпочалася 1986 року, в Австрії, в ролі економічного дослідника, після чого продовжив свою діяльність у банківському секторі на посадах у керівництві відділів казначейства, комерційного банкінгу та торгівлі.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь