Рада нарешті прийняла закон про рейтингування

Рада нарешті прийняла закон про рейтингування

Верховна Рада прийняла закон «Про рейтингування», який розглядався в парламенті з 2021 року.

Ухвалення цього закону було вимогою отримання фінансування Світового банку, повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової і митної політики Ярослав Железняк.

В цілому за закон № 5819 проголосували 260 депутатів.

Зараз діяльність рейтингових агентств в Україні регулюється статтею 41 закону «Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків» та нормативно-правовими актами Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. При цьому таке регулювання не відповідає європейським практикам та стандартам діяльності рейтингових агентств.

Закон спрямований на встановлення правових засад визначення рейтингів та їх використання, приведення діяльності рейтингових агентств в Україні у відповідність до вимог Регламенту ЄС № 1060/2009, встановлення відповідальності для рейтингових агентств за порушення вимог законодавства.

Зміни спрямовані на покращення інвестиційного клімату в Україні, пожвавлення інвестиційних процесів, мінімізацію ризиків на ринках капіталу.

Нагадаємо, Верховна Рада в цілому ухвалила законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь