Рада скасувала податки на імпорт генераторів та обладнання для енергетики

Рада скасувала податки на імпорт генераторів та обладнання для енергетики

Верховна Рада підтримала зміни до Податкового та Митного кодексу, які передбачають звільнення від сплати ПДВ та митних платежів при імпорті товарів для виробництва машин розмінування, а також генераторів, сонячних панелей та систем накопичення електроенергії.

Ухвалення відповідних законопроєктів №11258 та №11259 у другому читанні підтримали 305 та 313 нардепів відповідно, повідомив заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

"Рада прийняла в цілому №11258 та №11259 щодо скасування податкових та митних зборів для виробництва в та/або ремонту машин механізованого розмінування. Там так само є правки про звільнення від мита та ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики: електрогенераторне обладнання; обладнання для вітро- та сонячної генерації; акумулятори (крім акумуляторів малої потужності)", – написав Железняк.

Нагадаємо, уряд схвалив проект закону про поступове наближення ставок акцизного податку до мінімального рівня, встановленого в ЄС.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу