Рада ухвалила закон про дерегуляцію ведення бізнесу

Рада ухвалила закон про дерегуляцію ведення бізнесу

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №7331, який спрощує ведення господарської діяльності та започаткування бізнесу в період воєнного стану.

Про це повідомив у Телеграмі народний депутат України від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

«Рада прийняла великий дерегуляційний законопроєкт №7331 щодо спрощення умов провадження господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану в Україні. «За» в цілому – 237», - йдеться в повідомленні.

Документ серед іншого встановлює, що суб’єкти господарювання набуватимуть права на провадження окремих видів господарської діяльності у період воєнного стану на підставі подання до відповідних органів ліцензування, дозвільних органів та ЦНАПів декларації про провадження господарської діяльності без отримання документів дозвільного характеру, ліцензій, одержання яких передбачено законодавством.

Такі декларації будуть чинними у період дії воєнного стану та до кінця календарного року, в якому припинено або скасовано воєнний стан, але не менше трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

Вже видані ліцензії продовжують строк своєї дії до кінця воєнного стану, але не менше трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

Крім того, на період воєнного стану зупиняється проведення планових перевірок органів ліцензування щодо додержання вимог законодавства у сфері ліцензування.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу