Сенс Банк першим видав кредит «5-7-9%» на енергонезалежність ОСББ

Сенс Банк першим видав кредит «5-7-9%» на енергонезалежність ОСББ

Державний Сенс Банк першим серед банків підписав кредитну угоду з об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) для забезпечення його енергетичних потреб в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Метою кредитування ОСББ з Вінниці є зведення сонячної електростанції потужністю 30 кіловатів для забезпечення енергетичних потреб будинку.

Позику у розмірі 1 млн грн в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано на строк до 5 років.

Кредитування стало можливим після того, як нещодавно Кабінет Міністрів розширив програму «5-7-9%» і дозволив пільгове кредитування ЖБК та ОСББ для впровадження енергоефективних рішень.

«І от сьогодні ми підписали першу угоду з ОСББ із міста Вінниця на надання кредитних коштів для зведення сонячної електростанції потужністю 30 кіловатів. Це перше ОСББ з понад 39 тисяч зареєстрованих в Україні об’єднань якому вже сьогодні доступна повна енергетична незалежність», – повідомив голова правління Сенс Банку Олексій Ступак.

В банку планують розвивати напрям пільгового кредитування енергетичних ініціатив всіх верств населення, як за рахунок державних програм, так і власними ресурсами.

«Уряд впровадив програму пільгового кредитування ОСББ та ЖБК в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9» й вже маємо перший приклад фінансування таких проєктів і заявки, які очікують на розгляд», – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

У липні Сенс Банк видав перший кредит бізнесу на зведення сонячної електростанції потужністю 1 мегават в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу