Сенс Банк прокредитує енергетичні потреби Дніпра на 320 млн грн

Сенс Банк прокредитує енергетичні потреби Дніпра на 320 млн грн

Сенс Банк підписав кредитні угоди з Дніпровською міською радою на 320 млн грн.

Кредині кошти підуть на енергоефективні ініціативи громади, заявили в державному банку.

Зокрема 260 млн грн буде направлено на облаштування альтернативного джерела генерації теплової енергії. З них 200 млн грн залучено за банківською програмою «Джерело енергії» від Сенс Банку, а решта 60 млн грн – в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Ще 60 млн грн міська рада Дніпра залучила безпосередньо до бюджету міста. Ці гроші будуть використані для утеплення фасадів житлових багатоквартирних будинків та їх капітального ремонту у межах реалізації інвестиційних проєктів.

Загальний строк кредитування за всіма договорами складає 60 місяців з відстрочкою погашення основного боргу 12 місяців.

«В умовах тотального дефіциту потужностей енергогенерації адміністрації на місцях конче потребують додаткового фінансування і ми готові його надати, як за рахунок державних програм, так і застосувавши власні кредитні програми пільгового кредитування», – заявив голова правління Сенс Банку Олексій Ступак.

За словами першої віцепрем’єр-міністерки – міністерки економіки Юлії Свириденко, «загалом по країні від усіх банків в рамках як державних програм, так і приватних ініціатив банківських установ, схвалено заявок на 4.3 млрд грн».

Державний Сенс Банк є учасником програми «Доступні кредити 5-7-9:» в рамках якої кредитує бізнес, зокрема і на енергетичні програми. Крім того, фінустанова розвиває власну програму пільгового кредитування «Джерело енергії».

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу