США та ЄС продовжують тиснути на Raiffeisen через зв’язки з рф

США та ЄС продовжують тиснути на Raiffeisen через зв’язки з рф

США та Європейський Союз не збавляють тиск на австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International через його бізнес у росії.

Зокрема, як пише Reuters з посиланням на власні джерела, Вашингтон не відмовився від своєї погрози відрізати Raiffeisen від долара і продовжує спостерігати за банком, його відносинами з росією та будь-якими потенційними порушеннями санкцій, передає liga.net.

Як у США, так і всередині банку розуміють, що таке обмеження стане фатальним для банку і його наслідки можуть перекинутися на фінансову систему Європи.

Тому у США хотіла б, щоб саме європейські регулятори змогли змусити банк послабити зв’язки з москвою.

Представники Європейського центрального банку були присутні на засіданні наглядової ради Raiffeisen у червні й поставили перед банком вимогу негайно, протягом найближчих тижнів, окреслити кроки для виходу з росії.

За словами одного з джерел, регулятори навіть вивчали можливість примусового поділу Raiffeisen, але побоюються, що це може спровокувати банківську паніку.

Як розповів один зі співрозмовників Reuters, після того, як Raiffeisen погодився допомогти підсанкційному російському олігарху Олегу Дерипасці вивести активи з австрійського будівельного концерну Strabag, відносини між банком і регулятором загострилися.

У ЄЦБ вважають Raiffeisen нечесним і бояться, що недостатньо володіють інформацією про російські операції банку.

За даними агентства, у Raiffeisen в росії застрягло близько 5 млрд євро капіталу, і угода зі Strabag повинна була вивільнити $1,5 млрд з цієї суми.

Банк неодноразово заявляв, що має намір піти з росії, але не може сказати, коли саме це станеться.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу