США виділять $800 млн на відновлення української енергетики

США виділять $800 млн на відновлення української енергетики

Під час візиту до США перша віцепремʼєр-міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила про виділення пакета допомоги для відновлення енергетики України на 800 мільйонів доларів.

Про це вона написала у соцмережі X (Twitter).

"Енергетика була однією з ключових тем під час нашої поїздки до США. Разом із заступником міністра енергетики США Девідом Терком ми обговорили негайні кроки, необхідні для відновлення енергетичної системи. Понад 50% нашої енергетичної інфраструктури постраждало від російських авіаударів. Ми глибоко вдячні за підтримку в будівництві систем пасивного захисту, а також за пакет фінансування енергетичного сектору на суму 800 млн доларів", – заявила Юлія Свириденко.

За її словами, під час цього візиту вони надали створений Кабінетом Міністрів список критично важливого обладнання, необхідного для негайного ремонту.

"Я ціную чіткий сигнал США, що вони готові підтримати нас як вкрай необхідним обладнанням, так і технічною підтримкою для його встановлення", — заявила Свириденко.

Юлія Свириденко зустрілась із заступником міністра енергетики США Девідом Турком, основною темою розмови було відновлення енергетики.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь