Страхова компанія «Престиж» йде з ринку

Страхова компанія «Престиж» йде з ринку

Національний банк надав дозвіл ПрАТ «СК «Престиж» на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив план виходу товариства з ринку.

Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля СК «Престиж» зобов’язана звернутися до Національного банку з заявою про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності.

Відповідне рішення комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг НБУ ухвалив на засіданні 17 вересня.

СК «Престиж» на загальних зборах акціонерів (протокол від 29 серпня) ухвалила рішення про вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та затвердила План добровільного виходу.

У першому півріччі 2024 року страховий портфель компанії формувався переважно за рахунок платежів зі страхування майна, крім страхування сільськогосподарської продукції, – 56%, страхування майна, що перевозиться [включаючи вантаж, багаж (вантажобагаж)] – 37%, страхування фінансових ризиків – 3% та інших видів страхування – 4%.

Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 59,323 млн грн, сформовані страхові резерви – 14,003 млн грн. За перше півріччя 2024 року страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 15,129 млн грн.

Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,3%.

Майже 75% акцій СК належить Євгенію Бридуну.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь