Сумарний світовий борг сягнув $315 трлн

Сумарний світовий борг сягнув $315 трлн

Згідно з даними Інституту міжнародних фінансів, сумарний світовий борг зараз становить 315 трильйонів доларів.

Про це повідомляє CNBC.

"За даними Інституту міжнародних фінансів, світовий борг наразі становить 315 трильйонів доларів. Це поєднує запозичення домогосподарств, підприємств та урядів", - йдеться у повідомленні.

Президент Всесвітнього економічного форуму Борге Бренде зазначив, що такого боргу світ не бачив з часів наполеонівських війн.

"Ми наближаємося до (рівня боргу - ред.) у 100% світового ВВП", - сказав він.

"Сьогодні у світі живе близько 8,1 мільярда людей. Якби ми розділили цей борг на всіх людей на планеті, кожен з нас був би винен приблизно 39 000 доларів”, – сказав Бренде.

Найбільше люди у всьому світі знайомі з сімейним боргом, що включає такі речі, як іпотека, кредитні картки та студентську заборгованість. На початок 2024 року такі борги становили 59,1 трильйона доларів.

Заборгованість підприємств, яку корпорації використовують для фінансування своєї діяльності та зростання, склала 164,5 трильйона доларів.

Нарешті, є державний борг, який використовується для фінансування державних послуг та проєктів без підвищення податків. Країни можуть позичати одна в одної або в глобальних установ, таких як Світовий банк та Міжнародний валютний фонд. Державний борг, на початку цього року, становив 91,4 трлн доларів.

Нагадаємо, у квітні державний та гарантований державою борг України зріс до 6,01 трлн грн, або до 151,52 млрд дол.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу