Світлана Рекрут звільняється з посади директорки ФГВФО

Світлана Рекрут звільняється з посади директорки ФГВФО

Директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів фізосіб Світлана Рекрут йде з посади – її повноваження завершуються 17 липня.

Про це вона заявила в інтерв’ю Forbes Ukraine.

17 липня завершиться п’ятирічний термін Рекрут на посаді, вона могла б продовжити його ще на п’ять років, але не хоче. «Я відчуваю, що готова до змін», – зазначила топменеджерка.

Рекрут додала, що має вже декілька пропозицій роботи, зокрема за кордоном. «Це фінансова сфера, але відрізняється від роботи у Фонді гарантування, тож для мене це новий виклик», – каже очільниця ФГВФО.

Конкурс на посаду директора не передбачений законодавством, але майбутню процедуру прописали у меморандумі з МВФ, зазначила Рекрут. Після її звільнення Адміністративна рада Фонду гарантування призначить нового очільника, а до березня 2025-го необхідно внести зміни до законодавства, які уточнять процедуру. Можливо, у майбутньому це буде конкурс, підсумувала Рекрут.

Світлана Рекрут останні 10 років працювала у Фонді гарантування вкладів, з яких останні п’ять – на посаді директорки. За цей час країні й ФГВФО зокрема пройшли декілька масштабних криз, як банкопад 2014–2015 років та вторгнення РФ у 2022-му.

Наступнику Рекрут залишаються у спадок численні суди з ексвласниками збанкрутілих банків: Костянтин Жеваго, Дмитро Фірташ, Олег Бахматюк.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу